hu en

Vácegres, Residential Building 2006

The plot is located on a hill, at the side of Vácegres, with a beautiful scenery from the highest point on the region. Our client, Somody és Társa Kft., wanted to establish an educational center for its workers. With all the necessary functions and a residential section, the building is located on the northwest side of the plot.

Thanks to the fine lines of the building and its suit to the topography, the building is in great harmony with its surrounding nature and the two floors are barely noticeable. The lower floor is accessible from the garage, while the main level can be reached from a wonderful, ornamental garden via the wide stair. The ornamental garden is bordered with the houses outline, thus it connects both visually and functionally to the house. From the main lobby-hallway there is a stair leading to the lower floor, form the right side the spaces used by the family members are, from the left side the hosting rooms open up, and right next to the entrance a completely separated residential section is accessible, which is in close relation to the garden. On the lower floor with the a garden-relation, a gym and a pool- jacuzzi is placed, as well as other functions like sauna, shower, changing room. Behind these spaces a wine cellars and storages open up.

The part of the plan was the good site works. The aim is to develop a territory, in which we can experience the time of nature. The time of nature can live on in scale of daily, yearly or decades.

Péter Kis, Gábor Balázsa, Bea Molnár

BEA MOLNÁR  BRICK  CONCRETE  COVER  GÁBOR BALÁZSA  PÉTER KIS  REALIZED  RESIDENTIAL BUILDING  SWIMMING POOL  TOPOGRAPHY  VÁCEGRES  VILLA