hu en

Budapest, Pavillion of National Bonsai collection 1996

In authentic Japanese gardens, bonsai are not held in a separate pavilion. For this reason, their sheltering edifice here, lacking any building-like character, mostly resemble a bamboo grove among the trees of the park. The frameless, curved glass wall winding between the posts is gives protection from incautious visitors. The background wall and the staged tablets follow the traditional forms of display. Wooden constructions placed on the lower level of the surrounding tree-crowns provide shade for the tiny trees. The Bonsai Pavilion won the Piranesi Award in 1998 and the Budapest Architectural Award of Excellence, Certificate of Merit in 1999.

Peter Kis, Balazs Szlabey, Peter Nyitrai, Ervin Kiss

BALÁZS SZLABEY  BAMBOO  BUDAPEST  COVER  ERVIN KISS  GLASS  JAPANESE GARDEN  METAL  PAVILLION  PÉTER KIS  PÉTER NYITRAI  REALIZED  TIMBER