hu en

Budapest, Extension of the Zoo's Main Entrance Building 2003

The Zoo’s main entrance building was designed by Kornél Neuschloss, professor of the TU Budapest, on the turn of the century. Original plans showed a building closed towards the Gundel Restaurant with a side wing opening up towards the park. The detailed urban plan accepted recently allowed a symmetrical definition of the building. When planning the extension, we tried to develop the building so that it would show different relations towards its environment from different points of view. For those who enter through the main entrance, the new wing becomes part of the vegetation strip, due to its perforated structure. The ones standing inside the building gaze through the perforated facade just like from inside of a grove. When approaching from the garden, we are welcomed by a garden pavilion.

Péter Kis, Tamás Ükös

BUDAPEST  COVER  EXTENTION  GLASS  PÉTER KIS  PUBLIC BUILDING  REALIZED  RECONSTRUCTION  TAMÁS ÜKÖS  TIMBER  ZOO